So, while on the Camino we asked various folks where to eat pulpo(octopus), the local delicacy of Melide. Everyone told us to try it here at Ezequiel. So, we did. I’m not a seafood fan, but my traveling companion ordered it, and I sampled his. When you walk into the restaurant, the octopi sits in pots on the kitchen stove to your right, right as you walk in, the purple tentacles visible in the pots. The pulpo is sliced and diced, drizzled with olive oil and paprika, and served on wooden dishes with toothpicks. It doesn’t have a great deal of flavor. Personally, I had difficulty overcoming the suction cups on the tentacles, but it was good. I had a dish of sausages served in wine. The meals are served with rustic Spanish bread, and with some red Spanish wine, it’s all terrific. This is well worth stopping, just for the experience.
Sandra M.
Tu valoración: 5 Extra Murs, Valencia
Bestial! Me recomendaron este sitio unos amigos y la verdad es que ha sido la mejor opcion! Hemos comido por encima de nuestras posibilidades y hemos pedido un vino y ha salido a 10 € cada uno!!! Una maravilla!!! Estoy encanta y sin duda volvere antes de irme!!! Merece la pena! A ver el Sitio de lujos ninguno… Pero lo preparan tan bien y es tanta la gente que viene… Cola y todo! El Pulpo lo tienes que pedir en la entrada y pagarlo pero super genial!!! asi que… Altamente recomendable para todo el mundo!!! Si no comes pulpo en galicia no has comido nada y si no vienes aqui te arrepentiras de por vida!
Gordito Feliz F.
Tu valoración: 5 Lugo
Quedan pocos sitios en los que se coma el pulpo como aqui. Raciones a 7 euros abundantes, buen servicio, un queso con membrillo caralludo y un café de pota estupendo. Lo sorprendente es que aunque esta lleno hasta arriba por que por alli pasa el camino de Santiago el trato que te dan es cercano, amable y de calidad. Un diez y os ańado a mis favoritos.
Jewel Y.
Tu valoración: 5 New York, NY
Qué buenisimo está el pulpo en la Pulpería Ezequiel!!! Lo mejooooor!!! This is THEPLACE to eat pulpo a feira, also known as pulpo gallego. This no-frills pulperia is a bit out of the way, but soooooo worth the trip for octopus lovers! I love octopus, and coming here was such a treat! All the pulpos are served fresh, you can even watch the chef boiling the octopus in a gigantic pot and chopping it into pieces. It can’t get more authentic than this, very straight-forward purist style pulpo a feira served with olive oil, salt, and paprika. Soooooo good! Es de una calidad suprema! No te lo pierdas!!! Merece la pena de verdad!!! Don’t miss it!!!